توضیحات

شرح سفرنامه ناصرخسرو با نگاهی تازه توسط دکتر مهدی سیدی

در جلسه اول نشست خوانش و شرح سفرنامه ناصرخسرو که توسط فرهنگسرای جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد،  دکتر مهدی سیدی، پژوهشگر برجسته ادبیات فارسی، به تحلیل و خوانش بخش‌هایی از سفرنامه ناصر خسرو می‌پردازد.

سفرنامه ناصر خسرو قبادیانی، یکی از کهن‌ترین و دقیق‌ترین متون سفرنامه‌نویسی در زبان فارسی، با نثری فصیح و ساختاری تأمل‌برانگیز، همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است. دکتر سیدی در این تحلیل، نه‌تنها به زیبایی‌های زبانی متن می‌پردازد، بلکه نکات فرهنگی، مذهبی و تاریخی نهفته در آن را نیز با نگاهی تطبیقی بررسی می‌کند.

ناصر خسرو قبادیانی بلخی (۳۹۴-۴۸۱ هجری قمری ) یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان، شاعران و متفکران دوران اسلامی است. او اصالتاً از قبادیان (در نزدیکی بلخ، در خراسان بزرگ) بود و بیشتر دوران زندگی‌اش را در مناطق شرقی جهان اسلام گذراند.

ناصر خسرو در ابتدا دیوان‌سالار دربار غزنویان و سپس سلجوقیان بود، اما پس از یک تحول فکری عمیق، از دربار کناره گرفت و به سفری طولانی به سرزمین‌های اسلامی پرداخت. این سفر که هفت سال به طول انجامید، به قصد حج و نیز دیدار با مراکز علمی و فرهنگی آن زمان (از جمله مصر فاطمی) انجام شد. حاصل این سفر، نگارش سفرنامه ناصر خسرو است.

برای تماشای کامل این برنامه، به لینک زیر مراجعه کنید:

یک بررسی اضافه کنید

سیاست بازپرداخت

رزرو را قبل از 0 روز لغو کنید
ارسال پیام

ارسال نامه با موفقیت

ارسال نامه انجام نشد

لطفا فیلد ورودی را وارد کنید

2024by Motamem studio ©